Családállítás

Érdekel, hogy mi a családállítás?

A leghitelesebb képet akkor tudod kapni, ha eljösz valamelyik családállításunkra és személyesen tapasztalod meg a rendszer működését. A megjelölt időpontok bármelyikén szeretettel várunk. (Résztvevőként az első alkalom teljesen díjmentes)

Csoportos családállítás

Hogyan történik a csoportos családállítás a gyakorlatban? Az érdeklődők általában hallomás útján megismernek egy családállítót vagy az interneten egy honlapot találva bejelentkeznek családállításra. Így létrejön egy csoport, ami változó létszámú lehet, családiasabb, bizalmasabb légkörben. Az a tapasztalat, hogy a csoportokban egymást segítő, nyitott emberek gyűlnek össze, akik aztán mások problémáiból is sokat tanulnak. Valahogy nem véletlen, hogy kik, milyen témák gyűlnek össze egy-egy napon… de a jelentkezők legtöbbször nem ismerik egymást, amikor összegyűlnek.

A csoportban résztvevők között vannak olyanok, akik saját problémájukat szeretnék megoldani, azaz saját témával jönnek, "állítani szeretnének” valamint lehetőség van arra is, hogy pusztán "résztvevőként", segítőként legyen jelen az, aki csak ismerkedik a módszerrel.. A csoport tagjai egymás állításában segítenek azzal, hogy részt vesznek benne. Illetve résztvevőként Benned is elindíthat felismerési folyamatokat. Aki állítást kér, néhány szóban elmondja milyen problémát szeretne megoldani. Lehetőség van a családállítás során, hogy csoport titokkal dolgozunk, azaz konkrét beazonosítható információ nem kerülhet ki, mert elképzelhető, hogy az állítást kérő nem akarja részletesen megosztani a csoporttal, hogy milyen problémán dolgozik.

Az állítást vezető/kérő ezután saját érzeteiből kiindulva kiválasztja azokat a csoporttagokat, akik képviselők lesznek. Ezután a képviselők saját érzéseikre figyelve mozogni kezdenek a térben, illetve megfogalmazzák érzéseiket. Ez maga az állítás. A kialakuló kép megmutatja mi az, ami a mélyben, a lélekben a problémát okozza. Az állítást kérő ráismerhet, hogy "mi az, ami van", és ez már önmagában katartikus erővel hat. Ha szükséges, a családállító terapeuta további képviselők beállításával "változtat" a képen, amivel a lélek képei is változnak és a kötések, blokkok feloldódnak.

A családállítás hatása időben nagyon változó: lehet ez egy-két nap, de néhány hónap is. Javasolni szoktuk, hogy az állításról két-három hétig részletesen ne beszéljen az, akinek állítása történt, inkább "eméssze meg", idézze fel gyakran a képet. Ne beszélgessen róla, mert mások véleménye és nézetei szétrombolhatják a családállításon látott képek és érzetek hatását. Mélyebb a hatása ha csöndben időt hagysz a beérésre.

A családállítással kapcsolatos kérdésekről, gondolataimról, tapasztalataimról a blogban olvashatsz.

Miben segíthet a családállítás?

Párkapcsolatok

Család

Gyermekek

Betegség

Félelmek

Szervezet állítás cégek számára

A Családállításról általában

Dr. Bert Hellinger pszichológus nevéhez fűződik a Hellinger terápia - ismertté vált nevén – a családállítás - családfelállítás, alapkőveinek a lerakása.

A családállítás egy adott család szellemi mezejében történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy (páciens), az ősei (szülők, nagyszülők, dédszülők stb.), a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei (családhoz kötődő további személyek).

A szellemi mező egy morfogenetikus energiamező - a forma keletkezésének mezeje. Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor időközönként újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul.

Sorsunkra hatást gyakorol a tágabban értelmezett családunk tagjainak, felmenő rokonainknak az élettörténete. A családrendszerünkben törvények uralkodnak, melyek megsértése hatással van a rendszer tagjaira, a következő generációk,melyek őseink életét beárnyékolták kihatással vannak jelen életünkre, a mindennapjainkra. A családállítás és a belőle adódó felismeréseket a pszichoterápián kívül más területeken is alkalmazzák.

A módszer nem csak a szervezetekkel (cégek , vállalkozások) való munkában bizonyult sikeresnek, hanem iskolákban, nevelési tanácsadókban is alkalmazzák, valamint a szociális munkában. Családfelállítás során olyan jelentős felismerések kerülnek felszínre, amelyek előbbre viszik az életet. A családfelállítás módszere nem merül ki abban, hogy a rejtett konfliktusokat felszínre hozza, megoldást is kínál azokra. Megmutatja a kivezető utat egy-egy sorstévesztésből, és erre az útra az érintett személyt rávezeti.

A családállítások időpontjait lásd a programok menüpont alatt.

Ha szeretnél útmutatást kapni a kezdéshez, kattints ide!
Családállításra a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken tudsz bejelentkezni.

Várunk szeretettel!