Családállítás

Úgy érzed megrekedtél az életben? Újra és újra ugyanazokat a hibákat követed el? Nem tudsz szabadulni a negatív gondolatoktól? Családi kapcsolataid, esetleg meglévő vagy már elmúlt párkapcsolataid húznak vissza? Hiába törekszel a sikerre, valamiért mindig kudarcot vallasz? A félelmeid megakadályozzák, hogy megtedd a következő lépést?

A családállítást neked ajánljuk, ha:


Hazánkban családállítás és családfelállítás néven vált ismertté a Hellinger terápia, mely nevét Dr. Bert Hellinger pszichológusról kapta. A családállításnak számos alfaja létezik, azonban a legfontosabb cél mindegyik esetében az, hogy a Hellinger-féle rendszerterápia segítségével feloldjuk és feldolgozzuk a generációkon átívelő negatív hatásokat, melyek meghatározó hatással lehetnek a család vagy egyes családtagok életére.

A rendszer érdekessége, hogy bár Hellinger alapvetően családokra, a családi lélekre alapozva építette ki a terápiás módszert, rendszerállítás formájában bármilyen többszereplős közegben, csoportban kiválóan alkalmazható vállalkozásoktól lakóközösségeken át akár olyan ad hoc csoportokig, mint egy baleset érintettjei.

Az állítás törvényei

A családállítás lényege, hogy az állítást kérő a csoport és a terapeuta segítségével felállítja a családrendszert, így képet kaphat annak aktuális állapotáról. Az így vázolt úgynevezett morfogenetikus mező segít az állítónak, hogy tudatosítsa, hol sérült a mező rendje. Ezt követően a terapeuta szakmai irányításával megkezdődik a mező átpozícionálása, ezzel nem csak felismerheted, de fel is oldhatod a kötéseket és blokkokat az életedben.

A családrendszerben három alaptörvény uralkodik, ezek tudatos vagy tudattalan megszegése vezet a mező sérüléséhez, ami az életünk bármely területén okozhat problémákat, nehézségeket, kapcsolati töréseket. A három törvény:

Ha szeretnél a családállítás törvényeiről részletesebben olvasni, kattints ide.

Útmutatóként összeállítottunk neked egy rövid listát a teljesség igénye nélkül – az alábbi esetekben már megtapasztaltuk, hogy a családállítás hatékonyan a segítségedre lehet.

Párkapcsolati problémák:

Családi kapcsolatok:

Betegségek – szervi problémák esetén az orvosi ellátást nem helyettesíti!

Érzelmi instabilitás, érzelmi problémák:

Ha a saját problémáddal nem találkoztál a fenti listában, vagy bizonytalan vagy, hogy tudunk-e neked segíteni, keress bizalommal elérhetőségeinken.