Születésállítás

A terhességet körül lengő társadalmi elvárások miatt gyakori, hogy a kismamák esetleges negatív élményei, gondolatai mély nyomot hagynak a születendő gyermekben. Nem illik kimondani, ezért az édesanyák nem beszélnek róla, milyen érzés például a nem tervezett gyermek születésével megbirkózni, vagy leküzdeni azt az „idegentest érzést” ami a terhességgel együtt járhat

A pszichikai sérülések mellett azonban nem szabad megfeledkezni a fizikai traumákról sem, hiszen a szülés és születés ma is megterhelő mind a baba, mind a mama számára – ha bármilyen külső beavatkozásra van szükség, az további traumákat jelenthet mindkét fél számára.

Ezek a folyamatok, valamint a magzati korban vagy a születés pillanatában átélt fizikai és lelki traumák azonban az egész életedre, vagy akár a születendő gyermeked életére is hatással lehetnek.

A születésállítás segít abban, hogy ezeket a fájdalommintákat, sejt szintű emlékeket és traumákat feldolgozd, illetve ha te magad is gyermeket vársz, segíti az ilyen traumák megelőzését és erősíti a kötődést anya és gyermeke között.

Az alábbi jellemzők esetén kifejezetten neked ajánljuk a születésállítást:

Hogyan zajlik a születésállítás?